Vejce z Čech a Moravy

Co se skrývá pod značkou "Vejce z Čech a Moravy"?


http://www.mtd-ustrasice.cz/vyhledavani/

...

O vejci

Jak vypadá kvalitní vejce? Co mi řekne kód na vejci? Co mi řekne obal? Jaké máme druhy vajec?

...

Recepty

Ověřené recepty pro celou rodinu. RYCHLE, LEVNĚ, JEDNODUŠE

Zeptejte se odborníka

info@nasevejce.czodpovídá
Doc.Ing.Kamila Míková CSc.

Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha
odborník na výživu, která se zabývá zejména
problematikou konzumních vajec

Jana Mátlová28.8.2012
Ráda bych se Vás zeptala, co způsobuje olivově zelenou barvu žloutků a drobivost po uvaření u vajec z domácího malochovu. Slepice jsou chovány v uzavřeném prostoru, krmeny jsou kupovanou směsí (bohužel nevím složení), pšenicí a starým pečivem. Děkuji
Dobrý den, Barva žloutku je ovlivněna složením krmné směsi, tj. barvivy, která v krmné směsi jsou. U volně chovaných slepic občas dochází k...
Aneta Rejnušová | Brno3.8.2012
Dobrý den, můžete mi vysvětlit jak je možné, že se v obchodech objevují plesnivá vejce?
Tato situace může nastat a důvodem je špatné skladování vajec, které má probíhat v nekolísavé teplotě 5-18°C. Je to důsledek střídání teplot, kdy...
Zobrazit více otázek

Zajímavosti

ZADARMO ani kuře nehrabe .. OMYL!
Co tím chtěl básník, v tomto případě pan Němec, říct? To se dozvíte v následujícím rozhovoru. Ráda bych Vám představila tvůrce projektu „najdi si svého farmáře“ pana Františka Němce, farmáře a Živnostníka roku 2008 z Netína na Žďársku.Vlastní farmu o 150-ti hektarech půdy, na kterých chová 120 kusů dobytka. Denně produkuje průměrně 1100 litrů mléka. Asi polovinu produkce 70-ti dojnic zpracovává farma ve vlastní malé mlékárně. Z mléka pak vyr...

Zadarmo ani kuře nehrabe