27
Červen
V příloze naleznete vyjádření k nevyvážené reportáži 168 hodina na ČT ze dne 17.6. 2018
Přečíst celou aktualitu
O vejci
Jak vypadá kvalitní vejce? Co mi řekne kód na vejci? Co mi řekne obal? Jaké máme druhy vajec?
...
Recepty
Ověřené recepty pro celou rodinu. RYCHLE, LEVNĚ, JEDNODUŠE
![](images/odbornik_obrazek.png)
Zeptejte se odborníka
info@nasevejce.czodpovídá
Doc.Ing.Kamila Míková CSc.
Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha
odborník na výživu, která se zabývá zejména
problematikou konzumních vajec
Jana Mátlová28.8.2012Ráda bych se Vás zeptala, co způsobuje olivově zelenou barvu žloutků a drobivost po uvaření u vajec z domácího malochovu. Slepice jsou chovány v uzavřeném prostoru, krmeny jsou kupovanou směsí (bohužel nevím složení), pšenicí a starým pečivem. Děkuji
Dobrý den,
Barva žloutku je ovlivněna složením krmné směsi, tj. barvivy, která v krmné směsi jsou. U volně chovaných slepic občas dochází k...
Aneta Rejnušová | Brno3.8.2012Dobrý den, můžete mi vysvětlit jak je možné, že se v obchodech objevují plesnivá vejce?
Tato situace může nastat a důvodem je špatné skladování vajec, které má probíhat v nekolísavé teplotě 5-18°C. Je to důsledek střídání teplot, kdy...
Zobrazit více otázekZajímavosti
Vyhledávání producenta vjec
http://www.mtd-ustrasice.cz/vyhledavani/