27
Červen
V příloze naleznete vyjádření k nevyvážené reportáži 168 hodina na ČT ze dne 17.6. 2018
Přečíst celou aktualitu
O vejci
Jak vypadá kvalitní vejce? Co mi řekne kód na vejci? Co mi řekne obal? Jaké máme druhy vajec?
...
Recepty
Ověřené recepty pro celou rodinu. RYCHLE, LEVNĚ, JEDNODUŠE

Zeptejte se odborníka
info@nasevejce.czodpovídá
Doc.Ing.Kamila Míková CSc.
Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha
odborník na výživu, která se zabývá zejména
problematikou konzumních vajec
Jana Mátlová28.8.2012Ráda bych se Vás zeptala, co způsobuje olivově zelenou barvu žloutků a drobivost po uvaření u vajec z domácího malochovu. Slepice jsou chovány v uzavřeném prostoru, krmeny jsou kupovanou směsí (bohužel nevím složení), pšenicí a starým pečivem. Děkuji
Dobrý den,
Barva žloutku je ovlivněna složením krmné směsi, tj. barvivy, která v krmné směsi jsou. U volně chovaných slepic občas dochází k...
Aneta Rejnušová | Brno3.8.2012Dobrý den, můžete mi vysvětlit jak je možné, že se v obchodech objevují plesnivá vejce?
Tato situace může nastat a důvodem je špatné skladování vajec, které má probíhat v nekolísavé teplotě 5-18°C. Je to důsledek střídání teplot, kdy...
Zobrazit více otázekZajímavosti
Vyhledávání producenta konzumních vajec
http://www.mtd-ustrasice.cz/vyhledavani/